Ciorba de fasole cu afumatura si fidea

Printeaza

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea din: fasole, morcovi, patrunjel sau pastarnac, ceapa, afumatura, bulion, usturoi, fidea, cimbru, otet.Ciorba de fasole cu afumatura si fidea

Ingrediente:

  • 300 g fasole albă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 2 cepe albe
  • 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta, ori amândouă)
  • 1 cutie de roşii în bulion
  • mujdei din 2 căţei de usturoi
  • 100 g fidea
  • cimbru
  • oţet

 

Mod de preparare:

Pui la înmuiat fasolea de pe o zi pe alta şi a doua zi o scurgi, şi o pui la fiert schimbându-i 3-4 ape.

In ultima apă, adaugi şi sare.

Cureţi rădăcinoasele, le treci prin râzătoare şi le adaugi peste fasole odată cu ceapa tocată, mujdeiul, cimbrul, roşiile trecute prin sită. Le laşi să fiarbă şi adaugi fideaua.

Dai focul mic şi te ocupi de afumături pe care le tai bucăţi mici şi le căleşti puţin în ulei.

Adaugi afumătura în ciorbă şi laşi să mai dea un clocot. Acreşti cu oţet şi potriveşti gustul de sare

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de fasole cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.