Lup de mare cu sos de portocale
PrinteazaLup de mare cu sos de portocale din: lupi de mare, ulei, sare, piper, portocala, lamai, marar, hasmatuchi, portocale, vin.
- 2 lupi de mare curăţaţi
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 1/2 portocală netratată
- 2 lămâi netratate
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc)
- 3 linguri de suc de portocale
- 3 linguri de vin alb sec
Mod de preparare:
Se încinge cuptorulîn prealabil la 180 °C (ventilator 160 °C). Se unge o tavă mare de friptură cu 1 lingură de ulei. Peştii se spală pe exterior şi în interior, se usucă prin tamponare, se ung cu 1 lingură de ulei şi se condimentează cu sare şi piper.
Se spală cu apă fierbinte portocala şi lămâile şi se taie felii. Se spală mărarul şi pătrunjelul franţuzesc şi se scutură de apă.
Se aşează în burta fiecărui peşte 1 felie de portocală şi o felie de lămâie, prbcum şi o crenguţă de mărar şi de pătrunjel. Se leagă peştii cu sfoară alimentară şi se aşează în tavă. Se ung cu pensula cu restul uleiului şi se bagă la cuptor circa 40 de minute.
Se amestecă sucul de portocale şi vinul şi se încălzesc. în timpul coacerii, se ung peştii cu acest amestec. Peştii se scot din cuptor când carnea se desprinde uşor atunci când este încercată cu furculiţa.
Se îndepărtează sfoara alimentară şi se servesc peştii împreună ierburile aromatice şi feliile de lămâie rămase.
Pofta buna!