Rulada de langustine
PrinteazaRulada de langustine din: langustine, sare, piper, tarhon, morcov, praz, gulie, varza creata, unt, salota, mango, curry, Noilly Prat, vin de Porto, fond de peste.
- 16-18 langustine
- sare
- piper
- 2 linguri de tarhon tocat
- 50 g morcov (cubuleţe)
- 50 g praz (rondele)
- 50 g gulie (cubuleţe)
- 4 frunze de varză creaţă
- 2 linguri de unt lichid
- 1 ceapă mică (şalotă) tocată
- mango mic (cubuleţe)
- 75 g unt
- 1 lingură de curry
- 2 linguri de Noilly Prat
- 1 lingură de vin alb de Porto
- 125 ml fond de peşte
- 125 ml smântână dulce
- puţină zeamă de lămâie verde (limetă)
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă langustinele, la 4 din ele păstrându-se însă capătul codiţei. Se îndepărtează intestinele şi se curăţă. Se taie cubuleţe langustinele, cu excepţia celor păstrate cu capătul codiţei, apoi se condimentează cu sare, piper şi tarhon.
Se opăresc cubuleţele şi rondelele de legume un minut în apă cu sare, după care se trec sub jet de apă rece, se scurg de apă şi se amestecă cu bucăţelele de langustină. Se opăresc timp de 2 minute frunzele de varză creaţă, se trec şi ele prin jet de apă rece şi se usucă.
Se sărează frunzele de varză şi se umplu cu compoziţia. Se rulează ca o ruladă, se ung cu unt lichid şi se gătesc circa 10 minute la abur.
Se călesc cubuleţele de ceapă şi de mango în jumătate din cantitatea de unt. Peste se presară curry, apoi se toarnă Noilly Prat şi vin. Se lasă amestecul să scadă la jumătate, apoi se amestecă şi fondul de peşte şi se mai lasă să scadă. Se înglobează şi smântână şi se lasă din nou să scadă.
Se pasează sosul şi se mixează cu restul untului. Se condimentează cu sare, piper şi zeamă de limetă. Langustinele rămase se prăjesc în ulei de măsline timp de 1-2 minute. Se aranjează ruladele peste sos şi se ornează cu langustinele prăjite.
Pofta buna!