Rulade cu carne de vita

Printeaza

Rulade cu carne de vita din: spanac, ulei de masline, sare, piper, usturoi, ciuperci, brandy, limeta, unt, branza Gruyere, rulada de vita.

Ingrediente:Rulade cu carne de vita

  • 200 g spanac (foi)
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 cepe mici (şalote)
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 linguriţă de cimbru mărunţit
  • 2 linguri de brandy
  • zeama de la 1/2 lămâie verde (limetă)
  • 50 g unt
  • 75 g brânză Gruyere proaspăt rasă
  • 2 rulade de vită a 250 g

 

Mod de preparare:

Se alege spanacul, se curăţă, se spală şi se taie mare. Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă, în care se căleşte apoi scurt spanacul, bine scurs în prealabil.

Se condimentează spanacul cu sare şi piper, apoi se scoate din cratiţă, se scurge de zeamă şi se toacă mărunt. Se încinge cuptorul în prealabil la 180 °C (ventilator 16o °C).

Se curăţă cepele şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă ciupercile, se şterg cu un prosop umed şi se taie felii.

Se încinge restul uleiului într-o tigaie şi se călesc ceapa, usturoiul şi cimbrul.

Se adaugă ciupercile şi se prăjesc toate ingredientele împreună. Se toarnă coniacul, se lasă puţin să fiarbă, apoi se adaugă zeama de limetă şi untul. Totul se amestecă cu spanacul. La final, se încorporează brânza şi se asezonează după gust.

Se ung ruladele cu masa de umplutură, se rulează şi se fixează cu ace pentru rulade sau cu sfoară alimentară. Apoi ruladele se aşează într-o tavă de friptură şi se coc la cuptor circa 20 de minute, până când carnea devine moale.

La final, ruladele se taie în felii subţiri (circa 1,5 cm) şi se servesc cu garnitură de cartofi wedges.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.