Cartofi gratinati cu carne tocata
PrinteazaCartofi gratinati cu carne tocata din: cartofi, sare, ceapa verde, unt, carne tocata, piper, boia, Emmentaler.
- 400 g cartofi mari
- sare
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 2 linguri de unt
- 200 g carne tocată amestecată
- piper
- boia
- 100 g brânză Emmentaler proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu puţină sare timp de cca. 15 minute. Cartofii nu trebuie să se înmoaie prea tare. Se scurg apoi de apă şi se lasă să se răcească puţin.
Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele. Se încinge o lingură de untîntr-o tigaie, în care se călesc apoi ceapa verde şi carnea tocată.
Se asezonează cu condimentele după gust.
Se taie cartofii în jumătate şi se scoate miezul din fiecare parte. Acesta se amestecă apoi cu masa de carne tocată. Fiecare jumătate de cartof se umple cu masă tocată. Peste umplutură se presară sare şi se împrăştie feliuţe din restul de unt.
La final, se presară şi brânza rasă. Se bagă cartofii în cuptorul încins, sub gril, şi se coc circa 10 minute. Se servesc cu salată proaspătă.
Pofta buna!