Musaca de miel – Reteta usor de preparat
PrinteazaMusaca de miel din: vinete, sare, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de miel, piper, conserva rosii, vin, pasta de tomate, scortisoara, patrunjel, menta, unt, faina, lapte, cascaval.
- 3 vinete
- sare
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 125 ml ulei de măsline
- 400 g carne tocată de miel
- piper
- 1 conservă de roşii tocate (400 g)
- câte 2 linguri de vin alb şi de pastă de tomate
- 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 2 linguri de pătrunjel (cu frunză netedă), proaspăt tocat
- 2 linguriţe de mentă tocată mărunt
- câte 3 linguri de unt şi de făină
- 300 ml lapte
- 75 g caşcaval grăsime pentru formă
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele şi se taie în felii de 0,5 cm grosime. Peste feliile de vinete se presară sare.
Vinetele se lasă circa o oră să tragă sarea. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul.
Se adaugă apoi carnea tocată şi se prăjeşte până devine fărâmicioasă. La final, se condimentează.
Se adaugă roşiile la carnea tocată şi se asezonează cu vin, pastă de tomate, scorţişoară şi ierburi aromatice.
La final, tigaia se ia de pe aragaz.
Se tamponează feliile de vinete cu un prosop ele hârtie şi se prăjesc pe ambele părţi, în mult ulei.
Se încinge cuptorul în prealabil la 220 °C (ventilator 200 °C). Se unge o formă termorezistentă cu grăsime, după care se aşează alternativ câte un strat de vinete şi un strat de sos de carne tocată.
Stratul final trebuie să fie din felii de vinete. Se prepară un sos bechamel din unt, făină şi lapte.
Peste musaca se toarnă sosul, iar pe deasupra se presară caşcavalul. Se lasă musacaua la cuptor circa 45 de minute.
Pofta buna!