Vita cu sos de gorgonzola
PrinteazaVita cu sos de gorgonzola din: snitele de vitel, sare, piper, smantana, gorgonzola, ulei de unt, grappa, arpagic.
- 8 şniţele mici de viţel
- sare
- piper
- 125 ml smântână dulce
- 150 g brânză gorgonzola
- 3 linguri de ulei de unt
- 2 cl grappa
- 1 lingură de bucăţele tăiate de arpagic verde (sibulet)
Mod de preparare:
Se bat şniţelele şi se condimentează cu sare şi piper. Se pune într-o cratiţă smântână, apoi brânza gorgonzola tăiată cuburi. Se aşează cratiţa pe foc, apoi se pasează ingredientele.
Se încinge uleiul de unt într-o tigaie, în care se prăjesc şniţelele de viţel circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot apoi şniţelele din tigaie şi se păstrează la cald.
Grăsimea în care s-a prăjit carnea se stinge apoi cu grappa şi se dă din nou în clocot, după care se adaugă amestecul de smântână şi de gorgonzola, precum şi arpagicul verde. Se fierbe sosul până devine cremos. La final, sosul de gorgonzola se toarnă peste şniţelele de viţel, care se servesc apoi cu ciabatta.
Pofta buna!