Tofu in sos picant
PrinteazaTofu in sos picant din: tofu, orez, sare, piper, pasta de tomate, pasta de chili, sos worcester, sos de soia, ulei de susan, amidon.
- 200 g tofu cuburi
- 100 g de orez cu bob lung
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 linguriţă de pastă de chili
- 3 linguri de sos Worcester
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de ulei de susan
- 75 ml apă
- 1 linguriţă de amidon
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi prăjeşte cuburile de tofu până când prind o culoare brună-aurie. Scoate-le într-un bol. Toarnă apă în tigaia în care ai rumenit tofu, adaugă pasta de roşii şi amestecă la foc mic până când se dizolvă.
Pune sosul Worcester, pasta de chili, sosul de soia şi amestecă. Când începe să fiarbă sosul, încorporează amidonul (dizolvat într-o lingură de apă rece). După ce s-a legat, adaugă tofu prăjit, lasă un minut şi stinge focul.
Serveşte cu orez cu bob lung fiert în apă cu sare şi piper.
Tofu in sos picant
Pofta buna!