Papricas de pui cu galuste de branza cu marar
PrinteazaPapricas de pui cu galuste de branza cu marar din: pui, ceapa, ardei, rosie, ulei, boia, sare, branza de vaca, oua, gris, margarina, marar, smantana.
Ingrediente:
- 1 pui mai mare
- 2 cepe
- 2 ardei
- 1 roşie mai mică
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă boia
- sare
Ingrediente găluşte:
- 500 g brânză de vacă
- 2 ouă
- 4 linguri griş
- 50 g margarina
- 2 linguri mărar tocat fin
- 100 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Tai în opt puiul spălat şi îl sărezi puţin. Ceapa şi ardeiul le tai solzişori şi le căleşti la un loc cu puţin ulei. Le laşi să se călească puţin şi peste ele aşezi carnea.
Laşi până ce carnea începe să se rumenească, pui boiaua şi roşiile tăiate cubuleţe.
Torni şi un pahar de apă şi laşi să fiarbă până ce carnea se înmoaie. Freci o lingură de făină cu puţină apă şi pui în papricaş.
Freci brânza cu ouăle, margarina, grişul, sarea şi mărarul tocat fin. Laşi compoziţia deoparte pentru 20 de minute. Din compoziţia de brânză formezi găluşte de mărimea unei nuci şi le fierbi în apă cu sare.
Când sunt fierte, se ridică deasupra apei. Le scoţi din apă cu o strecurătoare şi le treci rapid sub un jet de apă rece.
Topeşti margarina rămasă, pui şi găluştele, iar peste ele torni smântână.
Pofta buna!