Tarta cu biscuiti si capsuni
PrinteazaTarta cu biscuiti si capsuni din: biscuiti, unt, lapte, zahar, sare, oua, smantana, riccotta, lamaie, gem.
Pentru blat:
- 200 g biscuiţi digestivi
- 150 g unt moale
Pentru umplutura:
- 2 ceşti lapte praf
- 2 linguriţe unt
- 250 ml apă clocotită
- 200 g zahăr
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 200 g smântână
- 300 g brânză ricotta
- coajă de lămâie
Pentru glazura:
- 1 borcan de gem de căpşuni
- 2 plicuri gelatină
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu untul. Pui amestecul într-o tavă rotundă, cu fund detaşabil, îl întinzi uniform, îl presezi şi-l dai la frigider.
Intre timp, mixezi laptele praf cu untul, apa şi cu zahărul. Adaugi restul ingredientelor pentru umplutură şi le amesteci bine.
Torni compoziţia peste blat şi dai tava în cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. După coacere, laşi la răcit şi pregăteşti glazura.
Treci gemul prin blender dacă vrei o glazură mai fină, fără bucăţi de fructe, apoi îl amesteci cu gelatina, respectând instrucţiunile de pe plic. Intinzi glazura şi dai la frigider două ore.
Tarta cu biscuiti si capsuni
Pofta buna!