Pui cu chili
PrinteazaPui cu chili din: pui, praf de ardei iute, oregano, cacao, ulei, sos de soia, sare.
- 2 pui prăjiţi (a 1,2 kg)
- 1 1/2 linguriţă de praf de ardei iute (chili)
- 1 1/2 linguriţă de oregano uscat
- 1 1/2 linguriţă de praf de cacao
- 5 linguri de ulei
- 3 linguri de sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Se taie puii prăjiţi în 4 bucăţi. Se amestecă într-un bol praful de chili, oregano-ul, praful de cacao, uleiul, sosul de soia şi puţină sare.
Bucăţile de pui se ung apoi cu grijă cu martnada, cu o pensulă.
In continuare, se introduc într-o pungă pentru congelator, care se strânge bine şi se lasă peste noapte în frigider, la marinat.
Se încinge în prealabil grilul cuptorului la 250 °C. Se aşează sub gril bucăţile de pui şi se lasă în cuptor circa 45 de minute.
Cât timp se află în cuptor, bucăţile de pui trebuie rotite de mai multe ori şi unse cu marinadă.Tn ultimele 10 minute partea cu pielea se lasă să devină crocantă.
Pofta buna!