Tagliatelle cu ciuperci si praz

Printeaza

Tagliatelle cu ciuperci si praz din: praz, ciuperci, tgliatelle, ulei, sare, unt, piper, piper Cayenne, vin, smantana, nucsoara, parmezan.

Ingrediente:Tagliatelle cu ciuperci si praz

  • 2 tije de praz
  • 250 g ciuperci la alegere
  • 250 g tagliatelle înguste
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • piper din râşniţă
  • 1 vârf de cuţit de piper Cayenne
  • 125 ml vin alb sec
  • 250 ml smântână dulce
  • nucşoară proaspăt rasă
  • 100 g parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul, se spală şi se taie inele fine. Se curăţă şi ciupercile, se spală şi ste usucă. Se separă pălăriile ciupercilor de picior, apoi se taie pălăriile în fâşii fine, iar piciorul ciuperci lor în felii subţiri.

Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi se lasă la scurs intr-o strecurătoare şi se păstrează la cald.

Se încinge untul într-o tigaie mare, în care se prăjesc apoi 5 minute prazul şi ciupercile la foc mare, amestecând continuu. Se condimentează cu sare, piper şi piper Cayenne.

Se toarnă apoi în tigaie vinul alb şi smântână şi se lasă sosul să clocotească 6-8 minute. La final, se condimentează cu nucşoară, după gust.

Se amestecă pastele cu sosul, se aranjează pe farfuriile încălzite în prealabil şi se servesc împreună cu parmezan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.