Paine dietetica pentru slabit
PrinteazaPaine dietetica pentru slabit din: faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de chimen si seminte de anason.
- 500 g faina premix
- 1 cub drojdie (25 g)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita fructoza
- 350 ml apa calduta
- 1 lingurita de otet
- ameste de seminte, cate jumatate de lingurita din fiecare: in, pin, floarea soarelui, dovleac, susan, chimen, anason.
Mod de preparare:
Aşezi făina într-un vas de 3 litri. Pregăteşti maiaua într-o cană, din drojdia mărunţită cu 1-2 linguri de apă călduţă (din totalul de apă) şi 1-2 linguri de premix din cantitatea de făină. Laşi maiaua la cald să crească, acoperită cu ceva.
Intre timp, amesteci premixul rămas, cu sarea, 2 linguriţe de fructoză şi seminţele pregătite.
Când maiaua a crescut, o adaugi peste făină, apoi pui oţetul şi apa călduţă şi frămânţi puţin cu o lingură sau cu mâna până ce totul se omogenizează bine. Frămânţi aluatul 15 minute, până se desprinde de pe pereţii castronului.
Acoperi aluatul obţinut cu o folie alimentară, apoi cu un şervet curat şi îl laşi la crescut, la cald, încă 25-30 de minute.
Când aluatul a crescut frumos, îl pui pe masa tapetată cu puţină făină, formezi minim 2 pâini, pe care le aşezi în două tăvi acoperite cu hârtie de copt şi unse cu puţin ulei de măsline. Laşi să mai crească şi în tăvi, la căldură, încă 30 de minute.
Introduci tăvile în cuptorul deja încins şi le laşi să se coacă bine, timp de 40 de minute, la nivelul cel mai de jos al cuptorului.
Pentru a economisi timp, dar şi pentru a înmulţi şi mai mult premixul de făină, pregăteşte dublu aluat, din 1 kg premix de făină, dlin care ies 5 pâiniţe de 300 g.
Pofta buna!
Este buna painea asta?