Budinca de paine cu coacaze
PrinteazaBudinca de paine cu coacaze din: paine, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, cocaze.
- 6 felii de pâine albă din ziua precedentă (circa 300 g)
- 30 g unt
- 4 ouă
- 450 ml lapte
- 75-100 g zahăr brun
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 pliculeţ de zahăr vanilat
- 200 g coacăze proaspete
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 °C (ventilator *55 °C). Se rup feliile de pâine în bucăţi şi se aşează într-o formă termorezistentă de ceramică, unsă în prealabil.
Se topeşte untul şi se picură peste pâine. Se amestecă laptele, zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat, după care amestecul se toarnă peste bucăţile de pâine. Se apasă puţin mâsa, pentru a se îmbiba.
Coacăzele se aleg, se spală, se scurg de apă şi se împrăştie peste blatul de pâine. Budinca se coace cca. 45 de minute în cuptor, până când masa s-a rumenit uşor deasupra.
Pofta buna!