Tocana de ardei dulce-acrisoara
PrinteazaTocana de ardei dulce-acrisoara din: ardei, rosii, usturoi, patrunjel, ulei, vin de orez, sos de soia, zahar, anason, coriandru, ghimbir.
- câte 2 ardei roşii, galbeni şi verzi
- 4 roşii
- 6 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de ulei de arahide
- 4 linguri de vin de orez
- 4 linguri de sos de soia
- 1 lingură de zahăr
- praf de anason, coriandru şi ghimbir
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se curăţă, se scot seminţele şi se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie în patru şi se scufundă scurt în apă clocotită, se opăresc, se curăţă de coaja şi se taie cuburi.
Se curăţă căţeii de usturoi şi se presează. Se spală pătrunjelul, se scurge de apă şi se taie mărunt. Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc legumele. Peste se toarnă vin de orez şi sos de soia.
Se lasă să se pătrundă scurt timp, apoi se condimentează cu zahăr, praf de anason, de coriandru şi de ghimbir. Tocana se aşază în farfurii şi se serveşte.
Pofta buna!