Varza cu Cartofi și Morcovi în Sos Aromat: Gomen – Rețeta Tradițională și Istoria acestui Preparat. Gomen este un preparat tradițional etiopian, care a captivat gusturile și inimile multora prin savoarea și complexitatea sa. Originea și Istoria Gomen, în esența sa, este un preparat bazat pe varză, îmbogățit frecvent cu morcovi, cartofi și un amestec […]
Pernute de varza
PrinteazaPernute de varza din: varza, ou, patrunjel, capere, seminte de chimion, carne de porc, sare, piper.
- 8-10 frunze de varză creată de mărime medie
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură capere
- 1 ou
- 1-2 linguri oregano pisat
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- praf de ceapă şi de usturoi
- 400 g carne de porc măcinată mare
- piper Cayenne
Mod de preparare:
Se curăţă frunzele de varză creaţă şi se lasă la opărit cca 1-2 minute în apă clocotită cu sare.
Se iau de pe foc, se clătesc în apă rece şi se lasă la scurs.
Se spală pătrunjelul, se scurge şi se taie mărunt. Se taie şi caperele mărunt.
Se amestecă pătrunjelul, caperele, oul, oregano, seminţele de chimion, praful de ceapă şi de usturoi şi carnea tocată, până se obţine o compoziţie omogenă.
Se condimentează carnea cu sare şi piper şi se distribuie pe frunzele de varză creată. Se împăturesc marginile şi se rulează.
Pernutele obtinute se fixează cu scobitori. Se toarnă în wok apă cu sare pentru fierbere, iar pernutele de varză se asază în coşul de bambus.
Se asază coşul în wok si se lasă cca 10-15 minute la înăbuşit sub capac. Apoi se scot cu grijă perniţele de varză din coş, se asază pe farfurii si se servesc.
Pernute de varza
Pofta buna!
Varză Roșie la Cuptor: Garnitura Perfectă
Varză Roșie la Cuptor: Garnitura Perfectă din: varza rosie, ulei de masline, miere, sare, piper. Varza roșie la cuptor reprezintă o metodă simplă, dar extrem de gustosă, de a transforma o legumă obișnuită într-o garnitură rafinată și plină de arome. Coacerea la cuptor îi intensifică dulceața naturală, iar adăugarea de miere, ulei de măsline, sare […]
Pofta buna!