Ceafa de miel cu chimion
PrinteazaCeafa de miel cu chimion din: ceafa de miel, curry, chimion, coriandru, hasme, usturoi, spanac, ulei, fulgi de chili, sos hoisin.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate.
De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
- 500 g ceafă de miel
- 1 linguriţă praf de curry
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguriţă seminţe de coriandru
- 3 hasme
- 2 căţei de usturoi
- 400 g spanac proaspăt
- 4 linguri ulei vegetal
- 1/2 linguriţă fulgi de chili
- 1 linguriţă sos hoisin
Mod de preparare:
Se taie carnea de miel fâşii subţiri. Se amestecă cu curry, chimion şi cu seminţele de coriandru zdrobite.
Se curăţă haşmele şi se taie felii subţiri, se curată usturoiul şi se taie mărunt. Se curăţă spanacul, se spală şi se scutură de apă.
Se încinge ulei în wok, se prăjesc bine haşmele şi usturoiul, se adaugă fulgi de chili.
Apoi se adaugă carnea şi sosul hoisin şi se prăjesc bine.
Se adaugă şi spanacul şi se lasă să se înmoaie. Se stinge cu puţină apă şi se amestecă cu grijă.
Ceafa de miel cu chimion
Pofta buna!