Anghila cu fenicul
PrinteazaAnghila cu fenicul din: anghila, otet, sare, ghimbir, pastarnac, fenicul, ulei, piper, patrunjel.
- 800 g anghilă
- 4-5 linguri oţet de Sherry
- 1 lingură sare de mare
- 50 g ghimbir murat
- 200 g păstârnac
- 300 g fenicul
- 6-7 linguri ulei de susan
- 1 lingură seminţe de fenicul
- sare
- piper Cayenne
- 125-250 ml fond de peşte (gata preparat)
- 1/2 legătură pătrunjel
- felii de coji de lămâie pentru ornare
Mod de preparare:
Se spală anghila şi se taie în bucăţi late de cca 3-4 cm. Se stropeşte cu oţet şi se presară cu sare de mare. Se lasă cca 5-8 minute să se pătrundă.
Se pune ghimbirul în strecurătoare si se lasă să se scurgă bine. Se curăţă păstârnacul şi feniculul, se spălăci se taie bucăţi.
Se încinge ulei în wok şi se prăjesc bucăţile de anghilă 4-5 minute, amestecând continuu. Ghimbirul, cuburile de păstârnac şi de fenicul se adaugă in wok peste bucăţile de anghilă împreună cu seminţele de fenicul, şi se mai prăjesc 3-4 minute.
Se condimentează cu sare şi piper Cayenne, apoi se toarnă fondul. Se lasă la înăbuşit cca 6-8 minute la foc domol.
Se spală pătrunjelul, se scurge şi se rup frunzele de pe tulpină. Se ornează anghila prăjită cu pătrunjel şi cu coji de lămâie si se serveste.
Anghila cu fenicul
Pofta buna!