Oblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori. Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare […]
Oblet dulce-acrisor
PrinteazaOblet dulce-acrisor din: hasme, ulei, otet, fond de peste, dafin, oblet, piper, chili, cimbru, sare, amidon, zahar.
- 500 g haşme
- 5-6 linguri ulei de arahide
- 6 linguri oţet de Sherry
- 250 ml fond de peşte (gata preparat)
- 1 frunză de dafin mărunţită
- praf de cuişoare, de muştar şi de ghimbir
- piper negru mare
- 1-2 chili uscaţi şi zdrobiţi
- 1 linguriţă frunze de cimbru
- sare
- zahăr
- 500 g file de obleţ
- 2 linguriţe amidon
Mod de preparare:
Se curăţă haşmelc şi se taie cuburi. Se încinge ulei de’arahide în wok şi se prăjesc cuburile de haşme cca 5-6 minute.
Se adaugă oţetul, fondul de peşte, foaia de dafin, condimentele, chili, cimbrul, sarea şi zahărul şi se lasă să fiarbă 6-8 minute la foc domol.
Se spală fileul de peşte, se scurge şi se taie cubuleţe. Apoi se dă prin amidon.
Cuburile de peşte se adaugă în fondul de ceapă. Se fierb cca 5-6 minute la foc domol, amestecând continuu.
Se aşază peştele cu sosul pe farfurii şi se serveşte cu orez.
Oblet dulce-acrisor
Pofta buna!
Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]
Ciorba pescareasca cu obleti din: obleti, crap, ceapa, patrunjel, ardei, rosii, lamaie sau bors, patrunjel, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 2 kg obleţi (peşti mărunţi) 1 kg crap o ceapă un pătrunjel un ardei gras 3-4 roşii zeamă de lămâie sau 500 ml borş pătrunjel şi leuştean verde sare piper 3 l apă Mod […]
Pofta buna!