Tortilla cu sparanghel
PrinteazaTortilla cu sparanghel din: sparanghel, ceapa, chorizo, cartofi, ulei, unt, oua, sare, piper.
- 300 g sparanghel alb
- 7 tije de sparanghel verde pentru ornat
- 1 ceapă
- 75 g Chorizo
- 3 cartofi nesfărâmicioşi
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri de unt
- 6 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală şi se cojeşte, apoi se fierbe al dente circa 15 minute în apă puţin sărată. Se pune la scurs, iar sparanghelul alb se taie bucăţi de 5 cm lungime. Sparanghelul verde se păstrează deoparte.
Ceapa se curăţă şi se taieîn optimi. Chorizo se cojeşte de piele şi se taie cubuleţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.
Se încinge jumătate din ulei şi o lingură de unt. Se prăjesc cartofii şi ceapa în porţii, fără a se rumeni, apoi se scot şi se pun la scurs.
Ouăle se bat, se înglobează cartofii, carnaţii şi sparanghelul, se sărează şî se piperează. Se încinge nişte ulei şi o lingură de unt. Se prăjeşte amestecul de cartofi şi ou 10 minute, până se coagulează.
Tortilla se întoarce cu ajutorul unui capac, se mai adaugă puţin ulei, se ornează cu sparanghelul verde, apoi se lasă să se mai pătrundă încă 5 minute.
Tortilla cu sparanghel
Pofta buna!