Roşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se amestecă în blender cu ulei de măsline. Adăugăm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho Pofta buna! Incoming search terms:retete […]
Reteta cu specific spaniol
PrinteazaReteta cu specific spaniol din: salote, ulei, fasole, vin, sare, piper, oua, paine.
- 2 şalote
- 4 linguri de ulei de măsline
- 750 g boabe de fasole mari fără coajă
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- 4 ouă
- felii de pâine ţărănească prăjită
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Şalotele se curăţă şi se taie inele foarte subţiri.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjesc şalotele, până devin sticloase.
Se adaugă boabele de fasole curăţate de coajă şi se mai călesc încă 7 minte, amestecând continuu.
Se toarnă pe deasupra vinul şi 150 ml de apă. Se asezonează cu sare şi cu piper şi se lasă să fiarbă circa 10 minute sub capac.
Amestecul pe bază de fasole se împarte apoi în 4 forme plate termorezistente.
Se aşează pe deasupra câte un ou crud, se sărează şi se piperează.
Fasolea şi ouăle se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C circa 6 minute, până se coagulează albuşul.
Se servesc imediat cu pâine ţărănească prăjită.
Reteta cu specific spaniol
Pofta buna!
Pastel del cedas Ingrediente: 250 g ciuperci 2 cepe tocate 9 oua 1 fir mare de praz 6 felii de branza 500 g smantana 1 pahar ulei suc de rosii sare piper busuioc Mod de preparare: Se calesc ceapa si prazul, dupa care se adauga ciupercipe, piper, sare si busuioc. Se amesteca bine. Se amesteca […]
Pofta buna!