Reteta ciuperci cu masline

Printeaza

Reteta ciuperci cu masline din: ciuperci, usturoi, patrunjel, malsine, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_ciuperci_cu_masline

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2-5 căţei de usturoi
  • 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă
  • 12 măsline negre
  • 3 linguri de oţet balsamic
  • 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie felii subţiri. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt.

Ciupercile se fierb în apă clocotită cu sare circa 3-5 minute. Se scot, se scurg şi se amestecă cu usturoiul.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se scot sâmburii măslinelor, se taie felii şi se amestecă întâi cu pătrunjelul, apoi cu oţetul şi cu uleiul de măsline. Se condimentează puternic cu sare şî cu piper.

Dressingul se amestecă cu ciupercile, apoi salata se păstrează 6 ore într-un recipient bineînchis pentru a se întrepătrunde aromele. Din când în când se amestecă.

Reteta ciuperci cu masline

Reteta_ciuperci_cu_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.