Chipsuri cu mojo verde

Printeaza

Chipsuri cu mojo verde din: ulei, cartofi, albusuri, boia, ienibahar, usturoi, ardei, chimion, ulei, otet, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Chipsuri_cu_mojo_verde

  • ulei pentru tavă
  • 4 cartofi dulci
  • 2 albuşuri
  • 3 linguri de boia
  • 1 priză de ienibahar
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 lingură de chimion măcinat
  • 250 ml ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel cu frunza netedă
  • otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Se unge o tavă cu ulei. Cartofii dulci se cojesc, se spală şi se taie fetii subţiri. Albuşurile se bat bine cu 2 linguri de boia şi cu ieniba-harul. Cartofii se amestecă bine cu această marinadă.

Chipsurile se aşează pe tava unsă. Se rumenesc în cuptorul preîncălzit la 225 °C circa 30-35 de minute.

Intre timp, pentru sosul mojo verde se cojeşte usturoiul şi se bagă în blender. Ardeii se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi li se îndepărtează cotoarele şi seminţele.

Pulpa ardeilor se taie cuburi, după care se adaugă împreună cu chimionul peste usturoi. Se pasează totul cu ulei. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se înglobează tocat măruntîn pastă.

Se asezonează totul cu oţet şi cu sare. Cartofii se scot din tavă, după care se presară cu sare, cu piper şi cu restul prafului de boia. Se servesc cu mojo verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.