Reteta cu sparanghel
PrinteazaReteta cu sparanghel din: sparanghel, sare, ou, lapte, faina, piper.
- 600 g sparanghel sălbatic sau verde
- sare
- 1 ou
- 1 lingură de lapte
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de făină
- piper
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă şi se spală. Cozile se taie la circa 14 cm. Restul sparanghelului se foloseşte.
Intr-o oală se dăîn clocot apă sărată. In aceasta se fierb al dente 2-3 minute vârfurile păstrate de sparanghel. După aceea se scot din apă şi se pun la scurs.
Oul se amestecă cu laptele. Uleiul se încinge tare într-o tigaie. Sparanghelul scurs se dă prin făină, se scufundă apoi în amestecul de ou şi lapte şi se prăjeşte imediat în ulei de măsline, până devine galben-auriu.
Se scoate din tigaie şi se scurge de ulei pe prosoape de hârtie, apoi se sărează, se piperează şi se serveşte fierbinte.
Reteta cu sparanghel
Pofta buna!