Ciuperci cu naut si cuscus
PrinteazaCiuperci cu naut si cuscus din: ciuperci, naut, cuscus, rosii, unt, ceapa, boia, chimen, cimbru, curry, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 300 g ciuperci
- 400 g năut din conservă
- 100 g cuşcuş
- 300 g roşii cubuleţe proaspete sau din conservă
- 40 g unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă boia dulce
- câte 1/2 linguriţă chimen măcinat şi cimbru uscat
- 1 linguriţă rasă curry sau turmeric
- pătrunjel sau mărar
- 300 ml supă de legume
- 6-7 linguri ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Incingi untul şi uleiul într-o tigaie, presari curry, apoi cuşcuşul şi amesteci până îşi schimbă culoarea. Adaugi treptat supă caldă şi fierbi până devine al dente, amestecând. Potriveşti de sare şi mai torni un polonic de supă.
Stingi focul şi acoperi vasul.
Tai ciupercile şi le căleşti în 2 linguri ulei, până scad, apoi le fierbi cu un polonic de supă, până scad din nou. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei şi puţină sare, până devine sticloasă.
Iei tigaia de pe foc şi presari boiaua şi chimenul măcinat. Amesteci, pui roşiile tocate şi laşi din nou să fiarbă 1/2 minut, apoi adaugi boabele de năut scurse şi ciupercile călite separat. Condimentezi cu cimbru, sare, piper, mărar sau pătrunjel.
Repartizezi în farfurii cuşcuşul şi ciupercile cu năut.
Ciuperci cu naut si cuscus
Pofta buna!