Reteta ardei umpluti cu hribi

Printeaza

Reteta ardei umpluti cu hribi din: ardei, hribi, orez, ceapa, morcovi, bulion, ulei, gris, faina, patrunjel, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 12 ardei graşi roşii
  • 600 g hribi
  • 250 g orez
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 150 g bulion
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 lingură griş
  • 2 frunze de dafin
  • 50 g făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 150 g smântână

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, îi cureţi de cotoare şi îi opăreşti 4-5 minute în apă clocotită. Speli hribii, ceapa şi morcovul.

Toci separat hribii şi ceapa. Razi fin morcovul. Căleşti ceapa în uleiul încins, după câteva minute pui morcovul şi după alte 3-4 minute, hribii.

Laşi să se înmoaie puţin şi adaugi 100 g bulion. Stingi focul şi adaugi orezul spălat.

Când compoziţia s-a mai răcit, încorporezi ouăle, grişul, pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.

Umpli ardeii, le treci partea cu umplutura prin făină, îi aşezi în oală şi îi fierbi în bulionul dizolvat în apă cât să-i acopere.

Pui frunza de dafin şi îi fierbi la foc mediu, pentru o oră. Serveşti cu smântână şi pătrunjel tocat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.