Reteta zilei: Lasagna cu piept de pui
PrinteazaLasagna cu piept de pui din: foi de lasagna, piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, cascaval, ou.
Ingrediente:
- 1 pachet foi lasagna panzzani
- 1 piept de pui
- ½ kg ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar apa
- 3-4 linguri bulion de rosii
- sare
- piper
Ingrediente sos béchamel:
- ½ pachet de unt
- 1 lingura faina
- 1 cana lapte dulce
- ½ rotita cascaval
- 1 ou
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Se calesc cu o lingura de ulei de masline intr-o cratita, se adauga ciupercile spalate si taiate felii pe lungime.
Se fierbe pieptul de pui, se taie cubulete si se adauga peste ceapa, usturoi si ciuperci. Se lasa sa scada aproximativ 5 minute. Se adauga vinul indoit cu apa si se mai lasa 5 minute sa scada.
Se adauga apoi bulionul desfacut in apa si se lasa sa scada pana se ingroasa putin compozitia. Se adauga sare si piper dupa gust.
In tava unsa cu unt se pune jumatate din pachetul de foi de lasagna, se adauga un strat din compozie, se adauga inca un strat de foi de lasagna, apoi restul de compozitie si deasupra restul de foi lasagna.
Peste foile de lasagna se adauga sosul béchamel. Se da la cuptor aproximativ 30 minute.
Mod de preparare sos béchamel:
Se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana se ingroasa; se adauga apoi laptele,sare, cascavalul ras dupa ce se ingroasa si se mai lasa pe foc cateva minute.
Dupa ce se raceste compozitia putin se adauga oul si se lasa la racit pana la folosire.
Lasagna cu piept de pui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lazania reteta
- lasagna cu pui
- lasagna cu piept de pui
- lazania cu carne de pui
- lazania receta
- lasagna cu carne de pui
Pozele nu sunt foarte reusite, dar lasagna cu pui a iesit buna
Nu-mi palce cum arata lasagna asta
Arata binisor reteta de lasagna, sper sa-mi iasa si mie