Prajitura pufoasa cu piersici si nuci
PrinteazaPrajitura pufoasa cu piersici si nuci din: oua, zahar pudra, apa, faina, nuca, praf de copt, ciocolata neagra, piersici, smantana, zahar.
- 5 ouă
- 350 g zahăr pudră
- 12 linguri apă
- 250 g făină
- 100 g nucă măcinată
- 1 lingură praf de copt
- 50 g iocolată neagră
- 3-4 piersici din compot
- 500 g smântână
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi apa, până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca măcinată. La final, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Il laşi la răcit şi-l tai în jumătate, pe lung.
Baţi smântână cu zahărul şi întinzi o parte din frişcă peste prima foaie de blat. Pui foaia rămasă şi îmbraci tortul în frişcă. Aşezi din loc în loc jumătăţi de piersici şi presari pe margini ciocolată rasă.
Pofta buna!