Conopidă Pane Crocantă din: conopida, oua, pesmet, faina, parmezan, sare, piper, ulei. Descoperiți cum să preparați o conopidă pane crocantă și delicioasă, perfectă ca aperitiv sau garnitură. Această rețetă simplă este potrivită pentru vegetarieni și poate fi gătită rapid. Încercați-o astăzi! Ingrediente: 1 conopidă medie 2 ouă 1 ceașcă de pesmet 1/2 ceașcă de făină […]
Salata de conopida cu usturoi
PrinteazaSalata de conopida cu usturoi din: telina, conopida, curry, sare, cimbru, ceapa, pasta de rosii, ulei, usturoi, patrunjel.
- 1 telină cu tijă
- 1/2 conopidă
- curry
- sare
- cimbru uscat
- 1 ceapă
- 2 linguri pastă de rosii
- ulei
- 2 căţei usturoi
- pătrunjel
Mod de preparare:
Sotezi ceapa tocată în ulei încins, apoi adaugi curry şi cimbru.
Mai laşi câteva rpinute pe foc şi pui usturoiul şi pasta de roşii.
Tai tija de ţelină şi rădăcina cuburi şi le opăreşti în apă cu sare câteva minute, până se mai înrnoaie.
Adaugi bucheţelele de conopidă şi laşi câteva minute.
Adaugi ţelina şi conopida în tigaie, torni 2-3 linguri din zeama în care au fiert, potriveşti de sare, amesteci şi mai ţii 5-10 minute la foc mic.
Serveşti calde, cu pătrunjel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mix de conopida cu fasole verde in sos de mozzarella
Mix de conopida cu fasole verde in sos de mozzarella din: conopida, fasole verde, maioneza, unt, ceapa, bacon prajit, mozzarella si cheddar. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii […]
Gratin de conopida cu carnati din: conopida, crema de branza, carne de carnati, branza afumata, sare, piper. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la […]
Pofta buna!
Eu asa fac salata de conopida:
Ingrediente:
500 de grame de conopida gata curatata de cotor si frunzele exterioare
2 linguri de maioneza
2 linguri de iaurt cu 3,5% grasime (sau chiar mai slab)
1 catel mic de usturoi
zeama de la 1/2 de lamaie
3 linguri cu varf de rondele de ceapa verde (numai partea verde deschis)
sare si piper alb macinat dupa gust
Mod de preparare:
Conopida se desface in buchetele, indepartand cotorul si frunzele exterioare, precum si partile patate sau stricate, daca exis Conopida se pune la fiert in apa cu sare.
Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge bine conopida de apa. Pentru a grabi racirea, buchetelele de conopida se pot trece intr-un vas cu apa cu gheata, apoi se scurg bine si se pot prepara.
Pofta buna!