Retete vegetariene: chiftelute din soia
PrinteazaRetete vegetariene: chiftelute din soia din: soia, ceapa, cartofi, morcov, telina, pesmet, faina, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, boia, ulei, cimbru, oregano, pesmet, susan.
- 250 g soia granule
- 3 cepe potrivite
- 7 cartofi
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 3 linguri pesmet
- 3-4 linguri făină
- 6-7 căţei de usturoi
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel verde
- 1 legătură frunze de ceapă verde
- sare
- piper
- boia dulce
- cimbru
- oregano uscat
- câte 3 linguri făină, pesmet şi susan
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Fierbi soia în apă condimentată cu sare, piper, cimbru, boia şi oregano, timp de 25 de minute. O laşi să se scurgă în strecurătoare.
Cureţi cepele uscate, le speli, le tai mărunt şi le căleşti în 2 linguri de ulei. Adaugi o linguriţă rasă de sare, boia, piper după gust şi laşi pe foc câteva minute. Dai compoziţia la rece.
Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi mari şi le pui la hert in apă cu sare. Le scurgi bine şi le pasezi. Cureţi usturoiul şi il zdrobeşti. Toci fin verdeaţa şi frunzele de ceapă.
Amesteci legumele cu soia, ceapa, verdeaţa, pesmetul, condimentele şi făina. Formezi chifteluţe pe care le treci prin făină, pesmet şi susan. Le prăjeşti în ulei încins sau le coci intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Retete vegetariene: chiftelute din soia
Pofta buna!