Chiftelute de telina

Printeaza

Chiftelute de telina din: cartofi, ceapa, telina, morcov, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, turmeric, seminte.

Ingrediente:Chiftelute de telina

  • 800 g cartofi
  • 200 g ceapă
  • 250-300 g ţelină
  • 150 g morcov
  • 1 ardei roşu
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în cuburi pe care le fierbi în apă uşor sărată, timp de 20 de minute. îi scurgi, îi laşi să se răcească şi îi zdrobeşti.

Căleşti în ulei încins, până scad, ceapa, usturoiul şi ardeiul tocate mărunt, morcovul şi ţelina rase fin.

Amesteci toate legumele călite cu verdeaţa tocată, condimentele şi sare după gust. Omogenizezi compoziţia şi modelezi chifteluţe pe care le aşezi în tavă, pe hârtie de copt. Presari seminţele şi le presezi puţin pe chifteluţe.

Le coci la foc mediu, 30-40 de minute. Le scoţi din tavă după ce se răcesc şi le serveşti cu salată şi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.