Chiftelute de telina
PrinteazaChiftelute de telina din: cartofi, ceapa, telina, morcov, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, turmeric, seminte.
- 800 g cartofi
- 200 g ceapă
- 250-300 g ţelină
- 150 g morcov
- 1 ardei roşu
- 3-4 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 1/2 linguriţă turmeric
- 50 g seminţe de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în cuburi pe care le fierbi în apă uşor sărată, timp de 20 de minute. îi scurgi, îi laşi să se răcească şi îi zdrobeşti.
Căleşti în ulei încins, până scad, ceapa, usturoiul şi ardeiul tocate mărunt, morcovul şi ţelina rase fin.
Amesteci toate legumele călite cu verdeaţa tocată, condimentele şi sare după gust. Omogenizezi compoziţia şi modelezi chifteluţe pe care le aşezi în tavă, pe hârtie de copt. Presari seminţele şi le presezi puţin pe chifteluţe.
Le coci la foc mediu, 30-40 de minute. Le scoţi din tavă după ce se răcesc şi le serveşti cu salată şi sos.
Pofta buna!