Deliciu cu foi
PrinteazaDeliciu cu foi din: faina, zahar, margarina, galbenus, praf de copt, lapte, ciocolata, frisca, stafide, portocala, nuca, esenta de rom.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g margarină
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă praf de copt
- 3-4 linguri lapte cald
Pentru crema de ciocolată:
- 300 g ciocolată neagră
- 200 ml friscă lichidă
- 50 g stafide
- 1 portocală
- 4 linguri nucă măcinată
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru decor:
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Cerni făina şi adaugi peste ea zahărul, margarina, gălbenuşurile, praful de copt şi laptele, frământând un aluat pe care îl laşi la rece timp de 30 de minute.
Intinzi apoi 2 foi, pe care le coci pe fundul tăvii, câte 15 minute fiecare.
Pentru crema: topeşti ciocolata în frişca lichidă fierbinte, dar nu o iaşi să dea în clocot.
Dai deoparte, laşi să se răcească, apoi o freci cu mixerul, cât să devină spumoasă.
Impărţi crema în două, iar într-o parte adaugi stafidele înmuiate în rom, nuca măcinată şi coaja rasă de portocală.
Pui crema cu fructe între cele 2 foi de aluat, apoi îmbraci prăjitura şi o decorezi cu crema de ciocolată simplă.
La final, presari ciocolată rasă.
Deliciu cu foi
Pofta buna!