Fructe invelite in bacon

Printeaza

Fructe invelite in bacon din: prune, migdale, unt, fistic, curmale, banane, bacon.

Ingrediente:

  • 12 prune uscate
  • 12 migdale întregi
  • unt
  • 50 g miez de fistic
  • 10 curmale
  • 2 banane tari
  • 125 g felii subţiri de bacon

 

Mod de preparare:

Prunele uscate se înmoaie 2 ore în apă caldă. Migdalele se opăresc circa un minut în apă clocotită; când încep să se desprindă uşor cojile, se varsă apa şi se cojesc.

Migdalele se usucă pe prosoape de hârtie şi se prăjesc într-o tigaie cu puţin untîncins, apoi se pun deoparte.

Se varsă apa de pe prune, se scurg şi se usucă pe prosoape de hârtie. Se umplu cu migdalele şi cu miez de fistic. Se scot sâmburii curmalelor şi se umplu şi ele cu migdale şi cu miez de fistic. Bananele se cojesc şî se taie bucăţi.

Toate fructele se învelesc într-o jumătate de felie de bacon, apoi se fixează cu câte o frigăruîe scurtă de lemn. Se aşează pe o tavă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C circa 5-10 minute, până când baconul devine galben-auriu.

 

Fructe invelite in bacon

Fructe_invelite_in_bacon

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.