Pachetele de primavara
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon, sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei vegetal.
Ingrediente:
- 250 g carne de porc tocata
- 3 lingurite amidon de porumb
- 1 lingurita sos de soia brun
- 2 linguri ulei vegetal
- 125 g muguri de bambus taiati in bucati
- 1 ceasca morcovi maruntiti
- 125 ml supa de pui
- 250 g pui de creveti
- 250 g germeni proaspeti de fasole mung
- 125 g varza chinezeasca tocata
- 20 bucati aluat pentru rulouri
- 1 ou batut
- aproximativ 1 litru ulei vegetal pentru prajit
Asa-numitele pachetele de primavara sunt foarte des intalnite in bucataria mai multor popoare din Orientul Indepartat. Rulourile sunt formate intotdeauna dintr-un strat subtire de aluat la suprafata, care se umple cu un amestec si se ruleaza.
Dupa aceea ele se prajesc in ulei incins, devenind crocante si sfaramicioase. De obicei se servesc cu un sos. In China se umplu pachetele cu creveti, bucatele de carne, de pilda rata fripta, sau un amestec de legume, precum morcovi si ceapa verde, si neaparat niste germeni de fasole mung.
Fiind destul de consistente, rulourile de primavara sunt un aperitiv minunat; ele sunt foarte populare in restaurantele chinezesti din intreaga lume. Sosul care le insoteste trebuie sa fie dulce, acrisor si iute.
Candva exista obiceiul ca in fiecare an, semanatul cerealelor sa se celebreze adunand toate legumele care se puteau gasi primavara si apoi umpland cu ele astfel de rulouri. In mod traditional pachetele nu aveau forma cilindrica pe care o cunoastem noi astazi, ci semanau mai mult cu niste fursecuri rotunde.
In Shanghai exista si o varianta dulce a acestor aperitive, avand in compozitie o pasta de fasole rosie.
Mod de preparare:
Amestecati carnea de porc cu 1 lingurita de amidon de porumb si cu sosul de soia si prajiti-o in 2 linguri de ulei, la foc mediu. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati mugurii de bambus si morcovii.
Dati focul mai tare, turnati peste carne 50 ml din supa de pui si fierbeti-o in continuare, amestecand mereu, pana ce lichidul s-a evaporat complet. Amestecati restul de amidon cu supa si turnati amestecul in wok, impreuna cu germenii de fasole si varza.
Fierbeti totul inca 1 minut, amestecand continuu, apoi luati vasul de pe foc si puneti totul intr-o strecuratoare. Cand umplutura s-a racit, intindeti o foaie de aluat. In coltul ei puneti o lingura buna din umplutura si rulati aluatul, incepand din coltul in care ati pus amestecul.
Ungeti cu un ou batut marginile si coltul opus celuii cu umplutura si indoiti marginile aluatului inauntru. Incingeti bine uleiul in wok sipune cate rulouri incap in el pana ce devin crocante si aurii, aproximativ 2 minute.
Scoateti-le din wok cu ajutorul unui clestisor si lasati-le sa se scurga de ulei pe servetele de hartie. Se servesc fierbinti.
Pachetele de primavara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pachetele de primavara
Ce gustoase trebuie sa fie pachetelele de primavara