Reteta de ardei umpluti cu orez
PrinteazaArdei umpluti cu orez din: ardei, orez, ceapa verde, ceapa uscata, morcov, ulei, bors, sare, piper.
- 8 ardei graşi
- 8 linguri orez
- 2 legături ceapă verde
- o ceapă uscată
- un morcov
- 2 linguri ulei
- 500 ml borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa uscată se taie mărunt, morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici si se pun la călit în ulei.
Se adaugă orezul, se lasă maximum 5 minute si apoi se pune ceapa verde tocată.
Se potriveşte gustul de sare si piper. Ardeii se curăţă de cotoare si de filamentele albe si se umplu cu amestecul de orez.
Se asază într-o cratită, se toarnă borşul, se completează cu apă si se lasă pe aragaz până la primul clocot. Apoi se transferă la cuptor si se mai lasă 20 de minute.
Pofta buna!