Curmale invelite in slanina

Printeaza

Curmale invelite in slanina din: curmale, branza de capra, portocala, piper, sare, slaninuta, rozmarin, ulei, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 12 curmale proaspete
  • 125 g brânză de capră
  • 1 portocală
  • 1 priză de piper Cayenne
  • sare de mare
  • 12 felii mici de slăninuţă
  • 12 fire de rozmarin
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • boabe de piper roşu

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 °C. Se scot sâmburii curmalelor, apoi pulpa se crestează pe lungime. Brânza se taie în 12 bucăţi.

Portocala se spală cu apă fierbinte, se şterge, iar coaja se rade parţial cu o râzătoare specială. Curmalele se umplu cu brânza şi cu coaja de portocală, apoi se presară cu piper Cayenne şi cu sare.

Fiecare curmală se înfăşoară într-o felie de slăninuţă, care se prinde fix cu câte un fir de rozmarin. Curmalele se aşează pe o tavă, se picură pe deasupra puţin ulei şi se coc la cuptor timp de 10 minute.

Peste curmalele fierbinţi se picură zeamă de lămâie şi se presară piper roşu, apoi se servesc calde.

Curmale invelite in slanina

Curmale_invelite_in_slanina

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Supa de porc cu varza

carnati, supa de vita, granule de vita, varza tocata, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. O reteta usor de preparat, combinatia de carnati cu legume o transforma intr-o supa delicioasa. timp de preparare 15 minute, timp de gatire 25 minute, 4-5 portii Carnea de porc este o sursă bogată […]

Granita de lămâie

din: lamai, zahar, apa, coaja de lamaie. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea.   Ingrediente: 4 lămâi mari, stoarse pentru suc 1/2 ceașcă de zahăr 1/2 ceașcă de apă Coajă rasă de la o lămâie pentru decor (opțional)   […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.