Tarta cu gem de prune

Printeaza

Tartă cu gem de prune din: faina, unt, zahar, tos, oua, gem de prune, zahar vanilinat, scortisoara, sare, praf de copt, fructe, frisca, miez de nuca.

Poate te intereseaza si Tarta cu gem de capsuni

Ingrediente: Tartă cu gem de prune

  • 300 g făină
  • 80 g unt
  • 50 g zahăr tos
  • două ouă
  • un borcan de gem de prune
  • zahăr vanilinat
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • sare
  • o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
  • fructe de sezon
  • frişcă
  • miezuri de nucă

 

Mod de preparare:

Făina se cerne şi se toarnă într-un vas mai mare. Se pune în mijlocul ei untul rece dat prin râzătoare, ouăle bătute, zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.

Se adaugă o jumătate de lin­guriţă de sare, praful de copt şi se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de moale, nelipi- cios. Se acoperă cu folie de plas­tic şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se unge o formă cu unt, se aşază aluatul cu mâna şi se presează. Gemul se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi se pune peste aluat. Se mai adaugă făină la aluatul rămas, se frământă şi se formează fitile lungi.

Se aşază în formă de grătar peste gem, se introduce forma în cuptor şi se coace timp de 30-40 de minute la foc mediu. Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată de fructe sau frişcă. In aluat sau în compoziţia de gem se mai pot adăuga miezuri de nucă sfărâmate.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tarta cu gem de prune
  • tarta cu gem

1 comentariu

  1. A iesit buna tarta cu gem?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.