Supa cu ciuperci – usor de preparat
PrinteazaSupa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, salata verde, usturoi, frunza de dafin, paste, ulei, patrunjel, sare, lamaie, piper, smantana, ardei.
- două cepe
- 500 g ciuperci
- o salată verde
- doi căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- 100 g paste mici
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- o lămâie
- sare
- piper
- smântână
- ardei iute
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de foi şi se taie în felii subţiri.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii sau cubuleţe.
Se pun într-un vas cu apă rece, se toarnă sucul de lămâie şi se amestecă.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul.
Se călesc trei minute la foc iute, se adaugă ciupercile scurse de apă, sarea şi piperul.
Se amestecă şi se prăjesc timp de cinci minute.
Se pune o oală cu doi litri de apă la fiert şi, când a început să clocotească, se pune compoziţia de ciuperci şi salata verde tocată.
Se fierbe totul timp de 20 de minute, se adaugă pastele, frunza de dafin şi se mai fierbe încă şapte minute.
Se presară verdeaţă tocată, se opreşte focul şi se serveşte.
Se serveşte fierbinte sau rece, cu smântână şi ardei iute.
Poftă bună!