Chiftelute in sos de vin
PrinteazaChiftelute in sos de vin din: orez, carne de porc, ou, seminte, usturoi, ardei, sare, piper, pesmet, ulei, ceapa, vin.
- 150 g orez fiert
- 500 g carne tocată de porc
- 1 ou
- 20 g seminţe coapte de pin
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu tăiat mărunt
- sare
- piper
- 3-4 linguri de pesmet
- ulei de măsline pentru prăjit
- 4 cepe
- 100 ml vin alb
- 100 ml supă concentrată de carne
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Orezul se amestecă cu carnea, cu oul şi cu seminţele de pin. Se curăţă usturoiul, se presează şi se înglobează în compoziţie.
Se adaugă ardeiul iute, sarea şi piperul. Se formează chifteluţele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei.
Se curăţă cepele şi se toacă mărunt, apoi se încing în uleiul în care se adaugă ulterior vinul şi supa. Se asezonează cu foile de dafin. Se fierbe totul la foc mic 10 minute.
Se aşează chifteluţele în sos timp de 15 minute, apoi se răcesc şi se servesc.
Chiftelute in sos de vin
Pofta buna!