Ciorba clasica de peste

Printeaza

Ciorba clasica de peste din: peste, ceapa, ceapa verde, ardei, morcov, telina, cartofi, lamai, marar, leustean, ulei, sare, ardei iute.

Ingrediente:Ciorba clasica de peste

  • capul şi coada unui peşte
  • o ceapă
  • o legătură ceapă verde
  • 2 ardei graşi
  • un morcov
  • o felie generoasă dintr-o rădăcină de ţelină
  • 3 cartofi
  • 2 lămâi
  • o legătură mărar
  • câteva fire leuştean
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • un ardei iute

 

Mod de preparare:

Toate legumele, în afară de cartofi şi ceâfpa verde, se taie mărunt şi se călesc în ulei.

Se presară cu sare, se lasă se se înmoaie şi apoi se toarnă doi litri de apă.

Când legumele sunt fierte pe jumătate, se pun cartofii tăiaţi cuburi.

Se lasă şi aceştia 10 minute la fiert, se adaugă peştele şi, eventual, apă şi se continuă fierberea. După ce peştele a fiert, se acreşte cu sucul unei lămâi, iar a doua se taie rondele, care se pun în oală.

Se taie ceapa verde mărunt şi se pune în oală şi apoi se pun şi verdeţurile. Se potriveşte foarte bine cu ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.