Sos de piper verde
PrinteazaSos de piper verde din: boabe de piper, coniac, sos brun, supa de miel, smantana.
Ingrediente:
- 30 g boabe de piper verde
- 100 ml coniac
- 300 ml sos brun sau supă de miel
- 100 ml smântână grasă
Mod de preparare:
Aşezaţi boabele de piper într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute la foc foarte mic, până când se usucă, având grijă să nu le ardeţi. Zdrobiţi-le de marginea cratiţei cu dosul unei linguri de lemn.
Turnaţi coniacul în cratiţă, măriţi flacăra şi fierbeţi repede amestecul 1-2 minute, până la evaporarea coniacului. Adăugaţi supa şi lăsaţi sosul să fiarbă circa 5 minute, până când lichidul scade la un sfert.
Adăugaţi smântână şi continuaţi să scădeţi sosul la foc mare, până când acesta aderă la dosul lingurii. Condimentaţi-l după gust cu sare şi piper, dacă este nevoie. Serviţi-l imediat, împreună cu muşchiuleţ sau cotlet fript pe grătar sau prăjit.
Acest sos are un gust puternic piperat deoarece boabele de piper verde sunt preparate în el de la început până la sfârşit. Dacă doriţi o explozie de aromă în fiecare boabă de piper, urmaţi paşii 1 şi 2 până la evaporarea coniacului.
In altă cratiţă, scădeţi sosul de smântână şi supă, apoi adăugaţi-l la boabele de piper cui coniac. Amestecaţi şi condimentaţi după gust.
Nu am gustoasa pana acum sosul asta