Fursecuri cu ghimbir glazurat
PrinteazaFursecuri cu ghimbir glazurat din: ghimbir glazurat, faina, bicarbonat, sare, unt, zahar, zahar vanilat, sirop de zahar, oua.
- 220 g ghimbir glazurat
- 420 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 220 g unt moale
- 320 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 1 lingură sirop de zahăr
- 2 ouă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Puneţi hârtia de copt in tavă.
Tăiaţi ghimbirul în bucăţele mici. Amestecaţi făina cu bicarbonat şi sare. Frecaţi spumă untul cu zahăr şi zahăr vanilat.
Adăugaţi alternativ siropul şi ouăle şi amestecaţi bine. Inglobaţi treptat compoziţia de făină şi frământaţi până devine un aluat uniform. Adăugaţi 200 g de ghimbir.
Formaţi din aluat bulgări mari de cca 4 cm şi aşezaţi-i în tavă la o distanţă de 5 cm unul faţă de celălalt, apoi decoraţi-i cu restul bucăţelelor de ghimbir.
Lăsaţi 15 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Pofta buna!
Foarte bune fursecurile astea