Ficat marinat
PrinteazaFicat marinat din: usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet, boia, cimbru, ficat de vita, sare, piper, chimion.
- 6 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 125 ml ulei de măsline
- 125 ml oţet de vin
- 1 linguriţă de boia
- 1/2 de linguriţă cimbru
- 750 g ficat de vită
- ulei pentru prăjit
- piper
- 1 linguriţă sare
- chimion
Mod de preparare:
Se zdrobeşte usturoiul împreună cu pătrunjelul. Se adaugă treptat uleiul de măsline, oţetul, boîaua şi cimbrul.
Se curăţă ficatul şi se taie felii subţiri, se acoperă cu baiţul şi se lasă la marinat peste noapte. Se prăjeşte în ulei pe ambele părţi, se scoate din tigaie şi se păstrează la cald.
Marinada se amestecă cu uleiul de prăjit şi se dă în clocot câteva minute. Se condimentează cu sare, piper şi chimion.
Ficatul se aşează în sos şi se serveşte.
Ficat marinat
Pofta buna!