Vitel inabusit cu porumb
PrinteazaVitel inabusit cu porumb din: carne de vitel, sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, rosii, ardei, porumb, chimion, boia.
- 750 g carne de viţel tăiată cuburi
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi tocat mărunt
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 roşie decojită tăiată cubuleţe
- 1 ardei tăiat cubulete
- 150 ml supă concentrată de pui
- 1 cutie de porumb de cca 200 ml
- 1/2 de linguriţă de chimion
- 1/2 de linguriţă de boia
- 1 ardei verde tăiat cubulete
- 10 roşii lunguieţe
Mod de preparare:
Carnea de vitel se amestecă cu sarea, piperul, un căţel de usturoi şi pătrunjelul şi se lasă circa 60 de minute la marinat.
Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea. Se adaugă ceapa, roşia şi ardeiul. Când se înmoaie ceapa şi ardeiul se toarnă supa, se dă în fiert, apoi se mai ţine totul pe foc timp de 40 de minute în vasul acoperit.
Se scurge porumbul într-o sită. Chimionul se zdrobeşte împreună cu restul usturoiului, boiaua, ardeiul şi cu 1/8 de linguriţă de sare, după care se adaugă toate peste carne.
Roşiile se opăresc 30 de secunde, apoi se decojesc şi se taie bucăţele. Se adaugă şi roşia la carne, apoi se mai lasă totul la fiert circa 20 de minute.
După 10 minute se adaugă şi porumbul şi se lasă pe foc până este gata carnea. Se serveşte cu pâine ţărănească.
Vitel inabusit cu porumb
Pofta buna!