File de gaina in sherry
PrinteazaFile de gaina in sherry din: file de gaina, sare, piper, faina, ulei, sherry, supa, usturoi, cimbru, masline.
- 600 g file de găină (sau de pui)
- sare
- piper
- 1-2 linguri de făină
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 ml sherry sec
- 125 ml supă de găină
- 2 căţei de usturoi
- 1 fir de cimbru
- 75 g măsline umplute cu ardei
Mod de preparare:
Fileul se taie în cuburi de circa 3×3 cm. Cubuleţele de carne se sărează, se pîperează şt se trec prin făînă.
Se încinge uleiul, în care se prăjeşte apoi carnea pe toate părţile (pe porţii), după care se scoate dîn tigaie şi se lasă deoparte.
Se scurge uleiul şi se pune la fiert fondul de friptură, format din sherry şi din supa de găină. Se curăţă usturoiul şi se adaugă în tigaie zdrobit.
Se spală cimbrul şi se pune peste sos, care se lasă să fiarbă fără capac, pentru ca să scadă la o treime.
Se adaugă din nou carnea în tigaie şi se lasă întregul amestec să fiarbă la foc mic circa 10 minute.
Se taie măslinele felii şî se călesc circa 5 minute in tigaia cu amestecul de carne.
Fileurile se servesc cu pâine neagră.
File de gaina in sherry
Pofta buna!