Piersici delicioase
PrinteazaPiersici delicioase din: piersici, apa, lamaie, vanilie, zahar, piscoturi.
- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- o jumătate de lămâie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pişcoturi
Mod de preparare:
Cureţi de coajă şase piersici mari, le scoţi sâmburii şi le desfaci în două. Intr-o cratiţă cu gura largă fierbi zahărul cu apa, aşezi piersicile pe lingura de supă şi le ţii două minute în siropul care clocoteşte.
Pui piersicile în compotieră şi laşi siropul să se îngroaşe pe foc mic, parfumat cu vanilie şi zeamă de lămâie. Tragi cratiţa când siropul a scăzut la jumătate. îl laşi să se răcească şi-l torni rece peste fructe. Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi îl serveşti în cupe, alături de pişcoturi fine.
Poftă bună!