Pui in sos sherry

Printeaza

Pui in sos sherry din: file de pui, ciuperci, ulei, cream-sherry, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pui_in_sos_sherry

  • 500 g file de pui
  • 250 g ciuperci champignon
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml cream-sherry
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 1 1/2 de lingură de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Fileul se taie cubuleţe. Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie în sferturi. Se prăjeşte carnea în uleiul de măsline încins circa 5 minute, amestecând continuu.

Se adaugă ciupercile tăiate şi se mai lasă întregul amestec pe foc circa 2 minute. Se adaugă sherry-ul şi smântână, se dă totul în clocot şi se mai lasă circa un minut să fiarbă.

Amestecul se asezonează cu zeamă de lămâie, cu sare şi cu piper. Se spală pătrunjelul, se scutură de apă şi se taie mărunt. Amestecul se serveşte cu pătrunjel presărat deasupra şi cu pâine.

Pui in sos sherry

Pui_in_sos_sherry

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.