Pui in sos sherry
PrinteazaPui in sos sherry din: file de pui, ciuperci, ulei, cream-sherry, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel.
- 500 g file de pui
- 250 g ciuperci champignon
- 4 linguri de ulei de măsline
- 150 ml cream-sherry
- 150 ml smântână pentru gătit
- 1 1/2 de lingură de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Fileul se taie cubuleţe. Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie în sferturi. Se prăjeşte carnea în uleiul de măsline încins circa 5 minute, amestecând continuu.
Se adaugă ciupercile tăiate şi se mai lasă întregul amestec pe foc circa 2 minute. Se adaugă sherry-ul şi smântână, se dă totul în clocot şi se mai lasă circa un minut să fiarbă.
Amestecul se asezonează cu zeamă de lămâie, cu sare şi cu piper. Se spală pătrunjelul, se scutură de apă şi se taie mărunt. Amestecul se serveşte cu pătrunjel presărat deasupra şi cu pâine.
Pui in sos sherry
Pofta buna!