Sardele la cuptor
PrinteazaSardele la cuptor din: sardele, fenicul, lamaie, sare, piper, ulei de masline.
- 24 de sardele
- 1 bulb de fenicul
- 1 lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- felii de lămâie pentru ornat
Mod de preparare:
Sardelele se curăţă cu grijă de oase şi de măruntaie, apoi se spală şi se lasă la scurs.
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Feniculul se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri, după care se aşează într-o formă termorezistentă.
Se aşează pe deasupra sardelele, cu despicătura de la burtă în jos.
Lămâia se stoarce, iar zeama se picură peste sardele. Se asezonează cu sare şi cu piper. Se coc 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C.
Pentru a nu se deshidrata, se ung în acest răstimp cu zeama din formă. Sardelele se servesc ornate cu felii de lămâie.
Sardele la cuptor
Pofta buna!