Gogosi cu susan si mere
PrinteazaGogosi cu susan si mere din: unt, zahar, miere, faina, praf de copt, migdale, pudra de ghimbir, mere, susan, ulei, inghetata, zahar pudra, scortisoara.
- 2 linguri de unt
- 20 g zahăr
- 2 linguri de miere
- 400 g făină
- 1 pacheţel praf de copt
- 2 linguri migdale tăiate
- 1 priză pudră de ghimbir
- 200 g mere
- 200 g seminţe de susan
- ulei pentru prăjit
- îngheţată de vanilie
- zahăr pudră
- scorţişoară
Mod de preparare:
Puneţi untul cu 200 ml de apă şi zahăr la topit, luaţi apoi de pe foc şi înglobaţi mierea. Adăugaţi la această compoziţie făină, praf de copt, migdale şi ghimbir şi frământaţi un aluat.
Lăsaţi-l o oră acoperit la rece.
Decojiţi merele, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le în cubuleţe, apoi amestecaţi-le în aluat. Formaţi 16 bulgări dinaluat şi aplatizaţi-i. Cu o lingură de lemn faceţi o gaură in mijlocul lor şi apoi lărgiţi-o.
Incălziţi uleiul, prăjiţi gogoşile pe fiecare parte şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Tăiaţi gogoşile în două şi umpleţi-le cu îngheţata de vanilie. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Pofta buna!