Sepie cu salsa

Printeaza

Sepie cu salsa din: sepii, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel, boia, ardei, fond de peste.

Ingrediente:Sepie cu salsa

  • 500 g sepii mici
  • 1 ceapă mică
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare
  • 6 fire de pătrunjel
  • 2 linguriţe de boia iute
  • 1/2 de ardei iute roşu uscat
  • 150 ml fond de peşte

 

Mod de preparare:

Sepiile se curăţă, se spala şi se scurg, apoi se taie bucăţi. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Sepiile se prăjescîn ulei de măslineîncins. Se adaugă ceapa şi usturoiul, se sărează cu sare de mare. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, apoi se pune şi el peste sepii împreună cu ardeiul iute sfărâmat.

Se toarnă pe deasupra fondul de peşte sau puţină apă. Se clocoteşte totul încet circa o oră (cu capac) şi se reduce sosul.

Sepiile se asezonează cu sare şi se servesc cu pâine.

Sepie cu salsa

Sepie cu salsa

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.