Sepie cu salsa
PrinteazaSepie cu salsa din: sepii, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel, boia, ardei, fond de peste.
- 500 g sepii mici
- 1 ceapă mică
- 4 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare de mare
- 6 fire de pătrunjel
- 2 linguriţe de boia iute
- 1/2 de ardei iute roşu uscat
- 150 ml fond de peşte
Mod de preparare:
Sepiile se curăţă, se spala şi se scurg, apoi se taie bucăţi. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
Sepiile se prăjescîn ulei de măslineîncins. Se adaugă ceapa şi usturoiul, se sărează cu sare de mare. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, apoi se pune şi el peste sepii împreună cu ardeiul iute sfărâmat.
Se toarnă pe deasupra fondul de peşte sau puţină apă. Se clocoteşte totul încet circa o oră (cu capac) şi se reduce sosul.
Sepiile se asezonează cu sare şi se servesc cu pâine.
Sepie cu salsa
Pofta buna!